nyitva tartás: hétfő-péntek 10.00 – 20.00 | szombat-vasárnap 10.00 – 15.00
elérhetőség
PÁLYÁZAT

IV. Óbudai Képzőművészeti Tárlat

NAP MINT NAP – JELEN IDŐ ÓBUDÁN

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a korábbi évek tematikus tárlatainak folytatása képpen, 2018-ban negyedik alkalommal rendezi meg az Óbudai Képzőművészeti Tárlatot a Fő téri Esernyős Galériában.

A kiállítássorozattal a III. Kerület Önkormányzatának és a tárlat szakmai kuratóriumának célja, hogy a városrészhez szorosabb-tágabb összefüggésben kapcsolódó, a kerület sajátosságaira reflektáló friss és színvonalas kortársművészeti alkotásokat mutasson be.

A 2016-os „Óbuda-Aquincum, személyes utak egy antik világba”, illetve 2017-ben „SZINDBÁD – ÓBUDA” címmel megrendezett, tematikájukban a kerület múltjának máig nyúló hatásával foglalkozó kvalitásos és sikeres kiállítások után a pályázat kiírói a jelen mindennapjai felé fordítják a figyelmünket.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2018-ban „NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.

A múltjára méltán büszke Óbuda időről időre látványosan megújulva, megfiatalodva áll a 21. század kihívásai elé. A múlt nosztalgikus szemléletén túl fogékony a jövő lehetőségeire, az élet körülményeinek jobbá tételére, a környezet ápolására és megvédésére, a legkorszerűbb technológiák kutatására és alkalmazására. A városrész az elmúlt 100 év során csendes vidékiességéből nagyvárosi helyszín lett, de változatos üzleti, tudományos, kulturális, természeti, ipari, sport és lakó-zónái között őrzi még az egykori kisvárosias meghittséget is. Óbudán egyszerre találkozhatunk a múlt és a jelen impulzusaival, de ebben az esetben – a kiállítás kapcsán – most fordítsuk figyelmünket a mára, hogy zajlik az élet nap mint nap Óbudán.

A kétfordulós, nyílt beadású pályázaton részt vehet minden olyan professzionális alkotóművész, aki művészi tevékenységét hivatásszerűen végzi. Várjuk azoknak a művészeknek az alkotásait, akik a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjaként, és/vagy valamely művészeti-, szakmai szervezet aktív tagjaként is rendszeresen kiállító művészek. Pályázhatnak továbbá azok a pályakezdő képzőművészek, akik rendelkeznek valamely szakirányú felsőoktatási intézményben szerzett művész diplomával, illetve a képzőművészeti felsőoktatásban végzik jelenleg tanulmányaikat.

A „NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán című kétfordulós pályázaton bármely alkotói eljárással, technikával, médiumban készült képzőművészeti alkotással lehet részt venni. Csak a kiírásban szereplő témára reflektáló, más kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt, új képzőművészeti alkotásokat várunk.

 

A tárlatra beválogatott művekről nyomtatott és elektronikus katalógus is készül.

 

Kapcsolat

Csaplárné Csépányi Andrea
Tel.: +36 1 4378 553
e-mail: obudai.tarlatok@obuda.hu

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat
1033 Budapest, Fő tér 4.