nyitva tartás: hétfő-péntek 10.00 – 20.00 | szombat-vasárnap 10.00 – 15.00
elérhetőség
Rólunk

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által felújított teret korábban a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár használta, majd az évekig üresen álló – és az Esernyőssel falszomszédos – ingatlan végül 2015. őszére nyerte el jelenlegi formáját és funkcióját. A nagyszerű adottságokkal rendelkező tér a korszerűsítés jóvoltából alkalmassá vált arra, hogy kiállítóhelyként működhessen, egy belső fal áttörésével pedig szervesen összekapcsolódott az Esernyős már meglévő helyiségeivel is.

Az új kiállítótér kifejezetten a kortárs képzőművészet kiemelkedő alkotóinak és alkotásainak szeretne bemutatkozási lehetőséget adni.
Az Esernyős Galéria fő célja az, hogy idővel olyan szakmailag megkérdőjelezhetetlen jelentőséggel bíró kiállítóhellyé váljon, mely bátran kísérletezhet, megmutathatja az érdeklődőknek a hazai és nemzetközi képzőművészet legfrissebb tendenciáit, kiállításain megismertetheti a nagyközönséggel a nem hagyományos médiumokat is a már ismert eljárások mellett, és rávilágíthat a kortárs képzőművészet és a társadalom kérdéseinek párhuzamaira. Az Esernyős Galéria egyike lehet azon kortárs művészeti tereknek, melyek támogatják a magyar képzőművészeti szcéna megújítását szolgáló törekvéseket, befogadó intézményként, esetenként kezdeményezőként olyan projekteknek adhat otthont, amelyek célja a képzőművészeti élet megszokott sablonjainak újragondolása illetve a kortárs képzőművészet pozícióinak javítása a hazai kultúrában.
Kortárs művészeti találkozóhelyként ezen túl helyet biztosíthat konferenciák, szakmai hétvégék, workshopok, egyéb kortárs művészeti ágak számára is, mindeközben a tárlatokhoz kapcsolódó kísérő programok fogódzót nyújthatnak azoknak, akik kíváncsiak a kortárs képzőművészetre, akik szeretnék megismerni a velük egy korban és térben élő alkotók benyomásait és gondolatait a mindannyiunkat körülvevő valóságról.